Vijaya Bank Probationary Officers solved Exam Paper 2008

Vijaya Bank Probationary Officers solved Exam Paper 2008
Vijaya Bank of India conducted an exam in year 2008 to shortlist prospective candidates for the position of probationary officer.This is the question paper was for the general awareness and was given in year 2008 you can download this solved question paper here.
Download Vijaya Bank Probationary Officers solved  Exam Paper 2008 here
1. ‘34’ is related ‘12’ in the same way as ‘59’ is related to—(A) 45
(B) 14
(C) 42
(D) 38
(E) 47
2. What should come next in the following number sequence ?2 2 3 2 3 4 2 3 4 5
2 3 4 5 6 2 3 4 5 6
(A) 2
(B) 7
(C) 8
(D) 3
(E) None of these
3. Among P, Q, R, S, T and U, R is taller than only P and U. S is shorter than only T and Q. If each of
them has a different height, who among them will be the third from top when they are arranged in
descending order of their height ?
(A) R
(B) P
(C) S
(D) Q
(E) None of these
4. Vikas walked 10 metres towards North, took a left turn and walked 15 metres and again took a left
turn and walked 10 metres and stopped walking. Towards which direction was he facing when he
stopped walking ?
(A) South
(B) South-West
(C) South-East
(D) Cannot be determined
(E) None of these
5. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does
not belong to that group ?
(A) B D
(B) C E
(C) G I
(D) F H
(E) NL
6. How many such 7s are there in the following number sequence each of which is immediately
preceded by 5 and not immediately followed by 8 ?
2 3 5 7 8 9 3 4 5 7 6 1 9 3
5 7 4 8 3 2 5 7 8 8 9 2 5
(A) None
(B) One
(C) Two
(D) Three
(E) More than three
7. If it is possible to form a number with the first, the fourth and the seventh digits of the number
4671358, which is the perfect sequare of a two-digit odd number, which of the following will be the
digit in the tenth place of that two-digit odd number ? If no such number can be formed, give ‘O’ as the
answer and if more than one such number can be made, give ‘X’ as the answer—
(A) 2
(B) 9
(C) 3
(D) O
(E) X
8. Among P, Q, R, S and T, Q is younger than only S and R and older than T. Who among them is the
oldest ?
(A) S
(B) R
(C) P
(D) Data inadequate
(E) None of these
9. In a certain code ‘59346’ is written as ‘$AD%F’ and ‘8173’ is written as ‘HB#D’. How is ‘9865’
written in that code ?
(A) H A F $
(B) A F H $
(C) A D F $
(D) B H F $
(E) None of these
10. If ‘M’ denotes ‘÷’, ‘K, denotes ‘–’, ‘T’ denotes ‘×’ and ‘R’ denotes ‘+’, then—
20 K 16 T 8 M 4 R 6 = ?
(A) 18
(B) – 6
(C) – 12
(D) – 18
(E) None of these
11. Pointing to a boy, Meena said “He is the only grandson of my grandfather”. How is the boy related
to Meena ?
(A) Brother
(B) Cousin
(C) Uncle
(D) Data inadequate
(E) None of these
12. B is sister of D. M is father of D. N. is sister of M. How is B related to N ?(A) Sister
(B) Aunt
(C) Niece
(D) Data inadequate
(E) None of these
13. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does
not belong to that group ?
(A) Fruit
(B) Flower
(C) Leaf
(D) Petal
(E) Tree
14. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does
not belong to that group ?
(A) 26
(B) 34
(C) 72
(D) 46
(E) 38
15. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does
not belong to that group ?
(A) Cuckoo
(B) Crow
(C) Bat
(D) Parrot
(E) Sparrow
16. How many such pairs of letters are there in the word TERMINATE each of which has as many
letters between them in the word as in the English alphabet ?
(A) None
(B) One
(C) Two
(D) Three
(E) More than three
17. If it is possible to make only one meaningful English word with the second, the fifth, the sixth and
the tenth letters of the word STREAMLINE, which of the following will be the third letter of that
word ? If no such word can be made, give ‘X’ as the answer and if more than one such word can be
made, give ‘Y’ as the answer—
(A) E
(B) A
(C) M
(D) X
(E) Y
Directions (Q. 18 to 24)—In each of the questions below are given three statements followed by three
conclusions numbered I, II and III. You have to take the given statements to be true even if they seem
to be at variance from commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the
given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.
18. Statements : Some blades are papers. Some papers are books. Some books are pens.
Conclusions :I. Some pens are papers.
II. Some books are blades.
III. Some pens are blades.
(A) Only I follows
(B) Only II follows
(C) Only III follows
(D) None follows
(E) Only II and III follow
19. Statements : Some pencils are marbles. All marbles are buses. Some buses are trucks.
Conclusions :I. Some trucks are pencils.
II. Some buses are pencils.
III. No truck is pencil.
(A) Only I follows
(B) Only II follows
(C) Only either I or III and II follow
(D) Only either I or III follows
(E) None of these
20. Statements : Some trees are jungles. Some jungles are flowers. All flowers are streets.
Conclusions :I. Some streets are jungles.
II. Some streets are trees.
III. Some flowers are trees.
(A) Only I follows
(B) Only II follows
(C) Only III follows
(D) Only I and II follow
(E) None of these
21. Statements : All desks are tables. All tables are chairs. Some chairs are sofas.
Conclusions :I. Some sofas are desks.
II. Some chairs are desks.
III. Some tables are desks.
(A) Only I and II follow
(B) Only II and III follow
(C) Only I and III follow
(D) All follow
(E) None of these
22. Statements : Some cycles are bikes. No bike is flower. All flowers are goats.
Conclusions :I. No goat is cycle.
II. Some flowers are cycles.
III. Some goats are bikes.
(A) None follows
(B) Only I follows
(C) Only II follows
(D) Only III follows
(E) Only II and III follow
23. Statements : All rivers are hills. All hills are rocks. Some rocks are sticks.
Conclusions :I. Some sticks are hills.
II. Some sticks are rivers.
III.Some rocks are rivers.
(A) None follows
(B) Only I follows
(C) Only II follows
(D) Only III follows
(E) Only II and III follow
24. Statements : All tyres are cars. All wheels are cars. All cars are trains.
Conclusions :I. All tyres are trains.
II. Some trains are wheels.
III. Some trains are cars.
(A) Only I follows
(B) Only I and II follow
(C) Only I and III follow
(D) Only II and III follow
(E) All follow
Directions (Q.25 to 32)—In each questions below is given a group of letters followed by four combinations of symbols and digits lettered (A), (B), (C) and (D). You have to find out which of the combinations correctly represents the group of letters based on the following codes and conditions and mark the letter of that combination as the answer. If none of the four combinations correctly represents the group of letters, mark (E) i.e. ‘None of these’ as the answer.
Letter:B M K A T R E U N H F I WD P
Digit/Symbol Code:7 % 5 ©6 9 8 2 @ 1 # $ 3 ♦ 4
Conditions:(i) If the first letter is a vowel and the last letter is a consonant, both are to be coded as thecode for the vowel.(ii) If the first letter is a consonant and the last letter is a vowel, codes for these two are to beinterchanged.(iii) If both the first and the last letters are consonants, both are to be coded as the code for the last letter.Now based on the above, find out coded form of the letter groups given in each question.
25. RNWDEF(A) 9 @ 3 ♦ 8 #
(B) # @ 3 ♦ 8 #
(C) # @ 3 ♦ 8 9
(D) # 3 ♦ @ 8 #
(E) None of these
26. MATRBW(A) % © 6 9 7 3
(B) 3 © 6 9 7 3
(C) % © 6 9 7 %
(D) 3 © 6 9 7 %
(E) None of these
27. EDPKTA(A) 8 ♦ 4 5 6 ©
(B) © ♦ 4 5 6 8
(C) 8 ♦ 4 5 6 8
(D) 8 ♦ 5 4 6 ©
(E) None of these
28. ABUHFI(A) © 2 1 7 # $
(B) © 7 2 1 # ©
(C) $ 7 2 1 # $
(D) © 7 2 # 1 $
(E) None of these
29. WPTMBI(A) $ 4 6 % 7 3
(B) 3 4 6 % 7 $
(C) 3 4 6 % 7 3
(D) $ 4 6 % 7 $
(E) None of these
30. FHITWU(A) # 1 $ 6 3 #
(B) 2 1 $ 6 3 2
(C) # 1 # 6 3 2
(D) 2 1 $ 6 3 #
(E) None of these
31. HUDBRE(A) 1 2 7 ♦ 9 8
(B) 1 2 ♦ 7 9 8
(C) 8 2 ♦ 7 9 1
(D) 8 ♦ 2 7 9 1
(E) None of these
32. IMPNWK(A) 5 % 4 @ 3 $
(B) $ % 4 @ 3 5
(C) $ % 4 @ 3 $
(D) 5 % 4 @ 3 5
(E) None of these
Directions (Q. 33 to 40)—Study the following information carefully and answer the given questions :
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges
them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement.
Input :
 51 pour 32 start now 23 46 house
Step I: 23 51 pour 32 start now 46 house
Step II: 23 start 51 pour 32 now 46 house
Step III: 23 start 32 51 pour now 46 house
Step IV: 23 start 32 pour 51 now 46 house
Step V : 23 start 32 pour 46 51 now house
Step VI : 23 start 32 pour 46 now 51 house and step VI is the last step of the rearrangement.
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.
33. Step II of an input is :18 task bear cold dish 81 63 31 How many more steps will be required to
complete the rearrangement ?
(A) Three
(B) Four
(C) Five
(D) Six
(E) None of these
34. Input:72 59 37 go for picnic 24 journey How many steps will take to complete the rearrangement ?(A) Three
(B) Four
(C) Five
(D) Six
(E) None of these
35. Input:nice flower 34 12 costly height 41 56 Which of the following will be step III ?(A) 12 nice 34 height flower costly 41 56
(B) 12 nice 34 height 41 flower costly 56
(C) 12 nice 34 flower costly height 41 56
(D) 12 nice flower 34 costly height 41 56
(E) None of these
36. Step II of an input is:16 victory 19 36 53 store lake town Which of the following will be step V ?(A) 16 victory 19 town store 36 53 lake
(B) 16 victory 19 town 36 store 53 lake
(C) 16 victory 19 town 36 53 store lake
(D) There will be no such step
(E) None of these
37. Step III of an input is 15 yes 29 ask for soap 42 37 Which of the following is definitely the input ?(A) ask yes 29 15 for soap 42 37
(B) yes ask 15 29 for soap 42 37
(C) 29 15 yes ask for soap 42 37
(D) Cannot be determined
(E) None of these
38. Input:milk pot 18 24 over goal 36 53 Which of the following steps will be the last but one ?(A) VI
(B) V
(C) VII
(D) VIII
(E) None of these
39. Step III of an input is:36 win 44 95 86 ultra box queen How many more steps will required to complete the rearrangement?(A) Three
(B) Four
(C) Five
(D) Six
(E) None of these
40. Input:new 22 model 27 pump 38 11 joinHow many steps will be required to complete the rearrangement ?
(A) Four
(B) Five
(C) Six
(D) Seven
(E) None of these
Directions (Q. 41 to 45)—Study the following information carefully and answer the questions given below😛, Q, R, S, T, V and W are seven friends working in a call center. Each of them has different day offs in a week from Monday to Sunday not necessarily in the same order. They work in three different shifts I,II and III with at least two of them in each shift.R works in shift II and his day off is not Sunday. P’s day off is Tuesday and he does not work in the same shift with either Q or W. None of those who work in shift I has day off either on Wednesday or on Friday. V works with only T in shift III. S’s day off is Sunday. V’s day off is immediate next day of that of R’s day off. T’s day off is not on Wednesday. W’s day off is not on the previous day of P’s day off. S works in shift I. Q does not work in the same shift with R and his day off is not on Thursday.
41. Which of the following is W’s day off ?(A) Tuesday
(B) Monday
(C) Saturday
(D) Data inadequate
(E) None of these
42. Which of the following is R’s day off ?(A) Friday
(B) Thursday
(C) Tuesday
(D) Wednesday
(E) None of these
43. Which of the following groups of friends work in shift II ?(A) RP
(B) RV
(C) QWS
(D) Data inadequate
(E) None of these
44. Which of the following is Q’s day off ?
(A) Friday
(B) Wednesday
(C) Thursday
(D) Monday
(E) None of these
45. Which of the following groups of friends work in shift I ?(A) RV
(B) RP
(C) QWS
(D) Data inadequate
(E) None of these
Directions (Q. 46 to 50)—In each question below is given a statement followed by two assumptions
numbered I and II. An assumption is something supposed or taken for granted. You have to consider the
statement and the following assumptions and decide which of the assumptions is implicit in the
statement give the answer—
(A) If only Assumption I is implicit.
(B) If only Assumption II is implicit.
(C) If either I or II is implicit.
(D) If neither I nor II is implicit.
(E) If both I and II are implicit.
46. Statement : A nationalized bank issued an advertisement in the national dailies asking the eligible
candidates for applying for 100 posts of chartered accountants.
Assumptions:I. The eligible chartered accountants may respond to the advertisement.
II. There may be adequate number of eligible chartered accountants who may want to join a
nationalized bank.
47. Statement:The municipal authority announced before the onset of monsoon that the roads within
the city will be free of potholes during monsoon.
Assumptions:I. The roads were repaired so well that potholes may not reappear.
II. People may not complain even if the potholes reappear.
48.Statement:“Our Europe Holiday Package costs less than some of the holiday Packages within the
country”—An advertisement by an Indian travel company.
Assumptions:I. People may prefer to travel to foreign destinations than to the places within the country at
comparable cost.
II. People generally take their travel decisions after getting information from such advertisements.
49.Statement:The retail vegetable vendors increased the prices of vegetables by about 20 per cent due
to non-availability of vegetables at lower prices at the wholesale market.
Assumptions:I. The customers may totally stop buying vegetables at higher prices.
II.The customers may still buy vegetables from the retail vendors.
50.Statement:A large number of students and parents stood in the queue to collect forms for
admission to various under-graduate courses in the college.
Assumptions:I. The college authority may be able to admit all those who stood in the queue.
II.The college authority may have adequate number of forms for all those standing in the queue.
Directions (Q. 51 to 56)—Study the following arrangement carefully and answer the questions given
below:M 4 E T % J 9 I B @ U 8 © N # W F 1 V 7 ♦ 2 A H 3 Y 5 $ 6 K
51.Which of the following is the ninth to the right of the seventeenth fom the right end of the above arrangement ?(A) A
(B) %
(C) I
(D) Y
(E) None of these
52.What should come in place of the question mark (?) in the following series based on the above arrangement ?4 T % 9 B @ 8 N # F V 7 ?
(A) 2 H 3
(B) 2 H Y
(C) ♦ A H
(D) ♦ A 3
(E) None of these
53.Four of the following five are alike in a certain way based on their positions in the above arrangement and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?(A) J I T
(B) 3 5 A
(C) $ K Y
(D) A 3 ♦
(E) 8 © @
54.How many such vowels are there in the above arrangement, each of which is immediately preceded by a number and immediately followed by a consonant ?(A) None
(B) One
(C) Two
(D) Three
(E) Four
55.How many such numbers are there in the above arrangement, each of which is immediately followed by a symbol and immediately preceded by a consonant ?(A) None
(B) One
(C) Two
(D) Three
(E) More than three
56.How many such symbols are there in the above arrangement, each of which is immediately preceded by a consonant but not immediately followed by a consonant ?(A) None
(B) One
(C) Two
(D) Three
(E) More than three
Directions (Q. 57 to 63)—In the following questions, the symbols $, @, ©, % and # are used with the
following meaning as illustrated below :‘P $ Q’ means ‘P is not smaller than Q’.
‘P @ Q’ means ‘P is not greater than Q’.
‘P © Q’ means ‘P is neither greater than nor equal to Q’.
‘P % Q’ means ‘P is neither smaller than nor equal to Q’.
‘P # Q’ means ‘P is neither greater than nor smaller than Q’.
Now in each of the following questions assuming the given statements to be true, find which of the conclusions I, II and III given below them is / are definitely true and give your answer accordingly.
57. Statements : M © T, T @ J, J # D
Conclusions :I. D # TII. D % T III. D % M
(A) All are true
(B) Only I is true
(C) Only II is true
(D) Only either I or II is true
(E) Only either I or II and III are true
58. Statements : H $ J, J © M, M @ T
Conclusions :I. H % M II. H $ T III. T % J
(A) Only I is true
(B) Only III is true
(C) Only II is true
(D) Only I and II are true
(E) None of these
59. Statements : R @ N, N % E, E # K
Conclusions :I. R © K II. K % N
III. E % R
(A) None is true
(B) Only I is true
(C) Only II is true
(D) Only III is true
(E) Only II and III are true
60. Statements : M © K, K % T, T $ R
Conclusions :I. R © K
II. R © M
III. T © M
(A) Only I is true
(B) Only II is true
(C) Only III is true
(D) Only I and II are true
(E) None of these
61.Statements : D # W, W $ Z, Z % M
Conclusions :I. Z @ D
II. M © D
III. D $ M
(A) Only I and II are true
(B) Only II and III are true
(C) Only I and III are true
(D) All are true
(E) None of these
62. Statements : K % N, N $ B, B © D
Conclusions :I. D % N
II. K % D
III. B © K
(A) None is true
(B) Only II is true
(C) Only III is true
(D) Only I is true
(E) Only II and III are true
63. Statements : T # A, A $ B, B @ D
Conclusions :I. D # A
II. D # T
III. B @ T
(A) None is true
(B) Only I is true
(C) Only II is true
(D) Only III is true
(E) Only II and III are true
Directions (Q. 64 to 70)—Study the following information carefully and answer the questions given
below.
Following are the conditions for selecting Manager-Finance in an organisation. The candidate must—
(i) Be a graduate in any discipline with at least 50 per cent marks.
(ii) Be a post-graduate in Management with specialization in Finance.
(iii) Be at least 25 years and not more than 35 years as on 1.2.2008.
(iv) Have post qualification work experience of at least two years in the Accounts/Finance department of an organization.
(v) Have secured at least 40 per cent marks in the selection process.
In the case of a candidate who satisfies all other criteria EXCEPT—(a) At (ii) above, but has worked as Deputy Manager—Finance in an organization for at least three years, his/her case is to be referred to General Manager-Finance.(b) At (v) above, but has secured at least 70 per cent marks in post graduation, his/her case is to be referred to President-Finance.In each question below, detailed information of one candidate is provided.You have to take one of the following courses of action based on the information provided and the conditions and sub-conditions given above and mark your answer accordingly. You are not to assume anything other than the information provided in case of each candidate.
All these cases are given to you as on 1.2.2008, mark answer—(A) If the candidate is not to be selected.
(B) If the data provided are not adequate to take a decision.
(C) If the case is to be referred to General Manager-Finance.
(D) If the case is to be referred to President-Finance.
(E) If the candidate is to be selected.
64. Neeta Kothari was born on 10th September 1975. She has been working in the Finance Dept. of an organization for the past four years after completing her MBA with Finance specialization. She has secured 60 per cent marks in the selection process.
65. Gopal Sharma has secured 60 per cent marks in graduation. He has been working in the Finance Dept. of an organization for the past four years after completing his MBA in Finance with 75 per cent marks. He was born on 25th may 1978. He has secured 39 per cent marks in the selection process.
66. Sikha Dwivedi was born on 8th March 1975. She has secured 60 per cent marks in both graduation
and post graduation. She has been working in the Accounts Dept. of an organization for the past three
years after completing her post graduation. She has secured 65 per cent marks in the selection process.
67. Samir Malhotra has secured 55 per cent marks in graduation and 65 per cent marks in MBAFinance. He has been working as Deputy Manager. Finance in an organization for the past fouryears after completing his MBA. He was born on 24th February 1980. He has secured 60 per centmarks in the selection process.
68. Somnath Banerjee was born on July 8, 1972. He has secured 65 per cent marks in both graduation
and MBA-Finance. He has also secured 70 percent marks in the selection process. He has been working in the Accounts Dept. of an organization for the past three years after completing his MBA.
69. Ashok Chandra has secured 70 per cent marks in graduation and 65 per cent marks in
MBAFinance. He has been working for the past three years in the Finance Dept. of an organization
after completing his MBA. He has secured 35 per cent marks in the selection process. He was born on 16th December 1979.
70. Avinash Chopra has been working as Deputy Manager. Finance in an organization for the past fouryears after completing graduation with 65 per cent marks. He has also done a diploma in Finance Management. He has secured 55 per cent marks in the selection process. He was born on 3rd April,
1978.
Answers :1. (A) 2. (B) 3. (C) 4. (A) 5. (E) 6. (C)7. (A) 1st, 4th and 7th digits of the number 4 6 7 1 3 5 8 and 4, 1 and 8 respectively. The number formed with these digits is 841 which is the perfect square of two digit odd number 29. The digit at
10th place it is 2.8. (D) 9. (E) 10. (B) 11. (A) 12. (B)13. (E) All the rest are the parts of a tree.14. (C)15. (C) All the rest birds can see.16. (C)17. (E) 2nd, 5th, 6th and 10th letters of the word STREAMLINE are T, A, M and E respectively. The
meaningful words formed with these letters are : TEAM, TAME, MEAT and MATE.18. (D) 19. (C) 20. (A) 21. (B) 22. (A) 23.(D)24.(E)
25. (B) 26. (B) 27. (A) 28. (E) 29. (A) 30. (D) 31. (C) 32. (C)
33. (C) Step II : 18 task bear cold dish 81 63 31
Step III : 18 task 31 bear cold dish 81 63
Step IV : 18 task 31 dish bear cold 81 63
Step V : 18 task 31 dish 63 bear cold 81
Step VI : 18 task 31 dish 63 cold bear 81
Step VII : 18 task 31 dish 63 cold 81 bear
Hence, 5 more steps will be required to complete the rearrangement.
34. (D) Input : 72 59 37 go for picnic 24 journey
Step I : 24 72 59 37 go for picnic journey
Step II : 24 picnic 72 59 37 go for journey
Step III : 24 picnic 37 72 59 go for journey
Step IV : 24 picnic 37 journey 72 59 go for
Step V : 24 picnic 37 journey 59 72 go for
Step VI : 24 picnic 37 journey 59 go 72 for
Hence, VI steps will be required to complete the rearrangement.
35. (A) Input # nice flower 34 12 costly height 41 56.
Step I : 12 nice flower 34 costly height 41 56.
Step II : 12 nice 34 flower costly height 41 56.
Step III : 12 nice 34 height flower costly 41 56
36. (D) Step II : 16 victory 19 36 53 store lake town
Step III : 16 victory 19 town 36 53 store lake
Step IV : 16 victory 19 town 36 store 53 lake There is no V step.
37. (D)
38. (B) Input : milk pot 18 24 over goal 36 53
Step I : 18 milk pot 24 over goal 36 53
Step II : 18 pot milk 24 over goal 36 53
Step III : 18 pot 24 milk over goal 36 53
Step IV : 18 pot 24 over milk goal 36 53
Step V : 18 pot 24 over 36 milk goal 53
Step VI : 18 pot 24 over 36 milk 53 goal
The last step is VI.
Hence, the prelast step is V.
39. (A) Step III : 36 win 44 95 86 ultra box queen
Step IV : 36 win 44 ultra 95 86 box queen
Step V : 36 win 44 ultra 86 95 box queen
Step VI : 36 win 44 ultra 86 queen 95 box.
Hence, 3 more steps will be required to complete the rearrangement.
40. (A) Input : new 22 model 27 pump 38 11 join.
Step I : 11 new 22 model 27 pump 38 join.
Step II : 11 pump new 22 model 27 38 join.
Step III : 11 pump 22 new model 27 38 join.
Step IV : 11 pump 22 new 27 model 38 join.
Hence, four steps will be required to complete the rearrangement.
41. (C) 42. (D) 43. (A) 44. (D) 45. (C) 46. (E) 47. (A) 48. (E) 49. (D) 50. (B)
51. (A) 17th from the right end is N and 9th to the right from N is A.
52. (A) 53. (E) 54. (D) 55. (C) 56. (B) 57. (E) 58. (B) 59. (A) 60. (A) 61. (D) 62. (C) 63. (D)
64. (B) Nothing is said about the marks obtained by Neeta Kothari in graduate examination.
65. (D) Gopal Sharma fulfils all the conditions excepts (v) and accordingly to (b) he obtained marks in
M.B.A. more than 70%. So his case will be referred to President-Finance.
66. (A) Sikha Dwivedi neither fulfils the condition (ii) nor (a). Hence she is not to be selected.
67. (E) Samir Malhotra fulfils all the conditions. So he is to be selected.
68. (A) The age of Somnath Banerjee is more than 35 years. So he is not to be selected.
69. (A) Ashok Chandra neither fulfils the condition (v) nor (b). Hence, he is not to be selected.
70. (C) Nothing is said about the marks obtained by Avinash Chopra, but according to condition (a), all
are fulfil except condition (ii). The case is to be referred to General Manager Finance.


About trn

arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab v

Posted on April 10, 2011, in Bank Exams, Bank Exams India, Indian Bank Exams, Vijaya Bank question paper, Vijaya Bank question paper year 2008. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: