GK FOR PUNSUP EXAMS

Free Online Sample paper
1. Cooking is quicker in pressure cooker because?
(A) Increased pressure raises boiling point
(B) Steam is not wasted
(C) Steam cooks food faster
(D) Water boils at lower temperature
Ans: A
2. A radio station broadcasts at frequency of 819 kI-lz. The wave length of radio wave is—
(A) 36.6 m
(B) 366m
(C) 3660 m
(D) None of the above
Ans: B
3. Pasteurization of milk is performed at?
(A) 100°C for 15 minutes
(8) 82°C for 30 minutes
(C) 72°C for 20 minutes
(D) 62°C for 30 minutes
Ans: D
4. Nitrogen is an important component of?
(A) Lipid
(B) Carbohydrate
(C) Polyphosphate
(D) Protein
Ans: D
5..Which statement is correct about enzymes?
(A) Enzymes are made up of protein
(B) Enzymes are made up of fat
(C) Enzymes are made up of nucleic acid
(0) Enzymes are made up of vitamin
Ans: A
6. Biogas contains—
(A)50—70% methane
(B)30—40% methane
(C)10—20% methane
(D) 80-90% ethane
Ans: A
7. Among the following which one is not the element of physical
environment?
(A) Landiorms
(B) Soils
(C)Minerals
(D) Settlements
Ans: D
8. In terms of area, maximum forests in India are?
(A) Monsoon
(B) Tundra
(C) Evergreen
(D) Tidal
Ans: A
9. In which occupation, the majority of inhabitants of plain are engaged?
(A) Agriculture
(B) Cattle-rearing
(C) Fishing
(D) Trade
Ans: A
10. Main occupation of the dwellers of plateau is?
(A)Agriculture
(B) Mining
(C)Cattle-rearing
(D) Fishing
Ans: B
11. The coffee is the plant of which type of climate ?
(A)Tropical
(B) Monsoon
(C) Temperate
(D) Cold
Ans: A
12. Minimum density of population is in ?
(A) Meghalaya
(B) Mizoram
(C) Sikkim
(D) Arunachal Pradesh
Ans: C
13. How long is the oceanic boundary of India?
(A) 6157.6 km
(B) 7517.6 km
(C) 7516.6 km
(D) 15200 km
Ans: C
14. ‘Igloo’ a type of house is made of?
(A)Ice
(B) Grass
(C) Clothes
(D) All of the above
Ans: A
15. Of which of the following life period is most?
(A) Carbon dioxide
(B) Methane
(C) C.F.C.
(D) Nitrous oxide
Ans: D
16. A company having offices at different places in foreign countries is called
(A) Multi National
(B) Foreign Associates
(C) Sister Concern
(D) Subordinate Office
Ans :A
17. AIDS is caused by a
(A) Fungus
(B) Bacteria
(C) Virus
(D)Either (A) or (B)
Ans : C
18. The Head Quarters of the Asian Development Bank is located
In?
(A) Manama
(B) Kuala Lumpur
(C)Seoul
(D) Manila
Ans : D
19. Which of the following is the abbreviated name of the organization working for the welfare of the children ?
(A)CII
(B) CIC
(C)CRY
(D) PAC
Ans : C
20. Who amongst the following is NOT a member of SAARC?
(A)India
(B) Pakistan
(C)Nepal
(D) Myanmar
Ans : D
21. Neerja Bhanot Award is given for which of the following causes ?
(A) Promoting literacy
(B) Excellence in the field of literature
(C) Excellence in the field of Cinema
(D) Working for empowerment of Women
Ans : D
22. Which of the following is the name of the organization associated with the field of Science and Technology ?
(A)CASTASIA
(B) CLRC
(C)GATT
(D) APHLC
Ans : A
23. Who amongst the following is the author of the book ‘Brideless in
Wembley’?
(A) Sanjay Sun
(B) Gautam Bhimani
(C) Kiran Nagarkar
(D) N. Gopalaswami
Ans : A
24. India is planning to build a 608 km. road link which will pass through Jammu and Kashmir, Himachal Pradesh, Uttaranchal, Sikkim and Arunachal Pradesh etc. The facility will help in developing infrastructure and trade links mainly with which of following countries?
(A) Pakistan
(B) Nepal
(C) Myanmar
(D) China
Ans : D
25. Dada Saheb Phalke Awards are given for showing excellence in the field of
(A) Journalism
(B) Literature
(C)Sports
(D) Cinema
Ans :D

About trn

arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab v

Posted on April 23, 2011, in Current Affair, General Awareness Question Paper, GENERAL KNOWLEDGE question papers, PUNSUP EXAMS. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: