Current Affairs June 2011

1. What is the name India’s latest warship that is being commissioned at Kochi Naval Base.
a. INS Cobra
b. INS Kabra
c. INS Virat
d. INS Laxmi
e. none of these

2. Railway ministry has decided to participate in the global campaign to create awareness among road users to increase safety at unmanned level crossings. The no. of unmanned crossings in India is…
a. 14,853
b. 124,333
c. 24,960
d. 75000
e. none of these

3. Shagun Scheme is for…
A. Gov. welfare scheme for the marriages of backward class girls
b. stop child marriage
c. imrove male:female ratio
d. to stop beti wadh
e. none of these

4. Afghanistan’s first vice president is…
a. Mohammad Qasim Fahim
b. Mohammad Ilyas
c. Fahim Qasim
d. Bin Quat E.
e. none of these

5. OPEC ministerial meeting 2011 will held at..
a. New York
b. Vienna
c. UAE
d. Iran
e. none of these

6. Which country recently said that it will never stop uranium enrichment?
a. Germany
b. Pakistan
c. Iran
d. India
e. none of these
7. Recently government has approved extemsion of Rashtriya Swasthya Bima Yojna for…
a. BPL workers
b. Hazardous industries workers
c. Bidi workers
d. Child labour
e. none of these

8. International Level Crossing Awareness Day was observed on…
a. June 7
b. June 8
c. June 9
d. June 5
e. none of these

9. Which Car maker was recently hit by workers strike?
a. Maruti
b. Honda
c. Tata
d. Fiat
e. none of these

10. How much money is  being sanctioned for preparation of athletes for London Olympics 2012?
a. 258 Crore rupees
b. 300 Crore rupees
c. 250 Crore rupees
d. 400 Crore rupees
e. none of these

11. 51st National Senior Athletic Championship will be hosted by?
a.  Hyderabad
b. Indore
c. Bangalore
d. Delhi
e. none of these

Answers: 1. a, 2.a, 3.a, 4. a, 5. b, 6. c,7. c,8.c, 9.a, 10. a, 11. b

About trn

arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab arab v

Posted on June 10, 2011, in Current Affair, June Current Affairs Quiz, Quiz. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: